Terug

Overzicht trainingen

(1 dagdeel is 3 uur) 

 

Begrijpen en begrepen worden (6 dagdelen)
Training met als doel bewustwording van hoe jij de wereld om je heen beleeft. Ervaar hoe jij jezelf en anderen jou beter kunnen begrijpen.
“Gaat het om wát je ziet, of gaat het om wat je erín ziet?”

 

Communicatie in gezin en relatie (1 dagdeel)
Ontdek hoe je meer uit je gezin en relatie kunt halen en elkaar beter kunt begrijpen als je herkent welke liefdestaal jij en je partner hebben. Ontdek hoe je dit in je gezin kunt gebruiken om de sfeer te verbeteren.
“Samen is meer, dan jij en ik…"

 

Waarden en Waarderen (1 dagdeel)
Wat zijn waarden en hoe zijn ze ontstaan? Maak een eigen waardenprofiel voor gezondheid, werk, gezin of relatie en word je bewust van wat écht belangrijk voor jou is in je leven.

“Je weet wel wat iets kost, maar besef je ook wat het jou waard is?”

 

Flirten, begrijpen en begrepen worden (1 dagdeel)

Leer lichaamstaal begrijpen waardoor je zelf ook beter begrepen wordt. Flirten is jezelf presenteren op een manier die bij jou past en die voor een ander uitnodigend is.

"Als je gevoel de ruimte krijgt, verandert leegte in ruimte”

 

Gesprekstechnieken (1 dagdeel)

Help jezelf en anderen, door begrijpend te luisteren, samen te vatten en door te vragen. Problemen laten bij wie ze horen.

“Ben je geïnteresseerd of interessant?"

 

Introductie Verbindende Communicatie (1 dagdeel)

Door angst, boosheid of verdriet kunnen we vaak alleen onze emoties uiten en niet benoemen wat wij eigenlijk missen. Maak kennis met een houding of levenswijze die conflicten voorkomt en gevoelens van angst, schuld, schaamte of afkeuring verandert in zelfvertrouwen, respect, waardering en mededogen.

"Horen wat niet wordt gezegd."

 

Woorden die werken (4 dagen)

Deze training brengt je inzicht in uitdagende situaties op je werkplek en geeft je duidelijkheid hoe je hiermee om kunt gaan. Je leert vaardigheden die je helpen om moeilijke gesprekken aan te gaan met behoud van de relatie. Aanmelden  Folder 

"Duidelijkheid en daadkracht"

 

Werken met woorden die werken (integratiedagen)

Na de Woorden die werken Basis training krijg je de gelegenheid om je vaardigheden verder te integreren en je kennis te verdiepen.

Je deelt ervaringen, leert van elkaar en je krijgt de gelegenheid om zelf thema's en praktijkcases aan te dragen waarmee je wilt werken. Aanmelden  Flyer 

"Door toepassing van kennis naar ervaring"