Terug

Samen werken of samenwerken?

WdW tip 52: Alles draait om je intentie!

 

Als je je nieuwe communicatievaardigheden op je werkplek toepast en verbetert, kun je verrassende uitdagingen tegenkomen.

 

Besef je op deze momenten dat Geweldloze Communicatie slechts een eenvoudig hulpmiddel is waarmee je jezelf opnieuw kunt verbinden met je eigen behoeften en die van anderen. Dit besef draagt bij aan rust en vertrouwen. Op deze manier kun je jezelf herinneren je aandacht in het hier en nu te houden.

 

Als je op je werk regelmatig gedachten hebt als; "Ik pas zelfempathie toe en voel compassie, gevolgd door stille empathie voor de ander, meer compassie, dan een gesprek aangaan waarin ik nieuwsgierig blijf naar de ander..." is je aandacht in het hier en nu weg.

 

Probeer in de plaats hiervan aandachtig te zijn bij wat voor jou nú belangrijk is. Gebruik de structuur om op je ervaring toe te passen in plaats van je ervaring in de structuur te gieten.

 

Ike Lasater verwoordt het in Woorden die werken op de werkplek als volgt: "Ik ben van mening dat Geweldloos Communiceren niet gaat over het veranderen van je manier van praten; het gaat over je bewust zijn van de manier waarop je denkt en hoe je naar de wereld kijkt."

 

Bewustwordingsoefening voor deze week:

Richt de komende week eens je aandacht op diverse zakelijke gesprekken waar je bij betrokken bent. Wat houdt jouw intentie bezig? Ben je aanwezig bij wat er nú bij jou speelt of bemerk je andere gedachten? 

 

Aanmelden voor de wekelijkse inspiratietips

 

Downloaden WdW tips