Terug

Film thema avond L'arte della felicita

Als Sergio hoort dat zijn oudere broer is overleden wordt hij overspoeld door herinneringen en emoties. Sergio en Alfredo waren beiden muzikant en droomden van een carrière in de muziek. Tien jaar geleden besloot Alfredo om een Boeddhistische monnik te worden in Dharmamsala, India; de verblijfplaats van de Dalai Lama.

 

Sergio zag zijn droom in duigen vallen en kiest voor een leven als taxi chauffeur en verwijt zijn ‘verlichte broer’ zijn ongeluk. Alfredo betreurt de worsteling en keuze van Sergio. Na het horen van het slechte nieuws verlaat Sergio zijn taxi niet meer.

 

Al rijdend door het Napels van de barokke kerken en de bergen vuilnis, als gevolg van een staking, zoekt hij zijn weg. In zijn toenemende vermoeidheid wisselen de herinneringen, de gesprekken met de temperamentvolle klanten en de filosofische woordenstroom van zijn favoriete radiostation “The art of happiness” elkaar af… kiest hij toch alsnog voor zijn droom?

 

 

 

 

 

Een terugkerend thema in de film is het hoe en waarom van keuzes maken. De film weeft op speelse en lichtvoetige wijze de verschillende verhaallijnen aan elkaar die uiteindelijk allemaal draaien om die zo herkenbare zoektocht naar het geluk. Allessandro Rak ontving diverse prijzen en veel waardering voor deze zeer realistische animatie film.

De film is Nederlands ondertiteld!

 

Klik hier voor de trailer

 

Klik hier voor de Pdf met info

 

Klik hier om je aan te melden