Terug

Boek: Wat maakt je zo boos?

Boosheid is als een rood lampje op je dashboard

 

Herken je ook dat je als je boos bent...:

 

...dat je van streek bent omdat mensen niet naar je luisteren of geen rekening met je houden?

...dat je iemand of iets de schuld geeft omdat je niet krijgen wat je graag wilt?

...dat je op het punt staat om dingen te zeggen of te doen waar je later vast spijt van hebt?

 

Als we boos zijn concentreren we ons bijna volledig op wat we NIET willen. Wat en hoe we denken is gevangen in beelden van hoe verkeerd de anderen zijn. We hebben uit het oog verloren wat we écht willen of werkelijk nodig hebben.

 

Als je daar onmiddellijk en gepast op reageert heb je een grotere kans om op je bestemming aan te komen en te bereiken wat je wilt.

 

Het boekje geeft je inzicht over zin en nut van boosheid. Hoe het een belangrijk en nuttig signaal is als een lampje op het dashbord. Het boekje geeft helder en duidelijk weer waar boosheid vandaan komt. Ook geeft het voorbeelden van hoe je boosheid op een manier te uiten zonder te kwetsen of te beschuldigen.

 

Waarschuwingslampje

Boosheid werkt net als een waarschuwingslampje op het dashboard van je auto. Als je daar onmiddellijk op reageert heb je een grotere kans om aan te komen op je bestemming. Bedenk dat het er bij boosheid niet alleen om gaat om “het rode lampje uit te zetten”. Boosheid kan je wakker schudden en je helpen begrijpen wat voor jou belangrijk is en wat je nodig hebt in het leven. Net zoals waarschuwingslampjes en metertjes in een auto aangeven waar onderhoud nodig is, helpen emoties en fysieke sensaties je begrijpen welke van jouw behoeften vervuld of onvervuld zijn. Dus, als de gemoederen verhit raken en geweld dreigt, helpt de herinnering dat je het leven voor jezelf en anderen prettiger kunt maken als je je aandacht richt op wat jij nódig hebt en je vijandebeelden en gedachten over hoe fóut de ander is opzij kunt zetten.

 

In 10 stappen naar voldoening

Met behulp van de 10 stappen leer je hoe je dit patroon kunt doorbreken en hoe je in contact kunt komen met het doel van boosheid: het verrijken van je leven. Het biedt je steun bij mogelijkheden om tijdens een emotioneel conflict je aandacht te richten op dat waar het jou werkelijk om gaat. Je leert oplossingen te creëren die bevredigend zijn voor jou én alle betrokkenen.

 

Het boekje kost (€12,50) excl €1,95 verzendkosten

 

Klik hier en download het inkijkexemplaar

 

Klik hier om het boekje te bestellen