Zoeken

Categorie filter

Huidig filter is leeg; Alle berichten worden getoond.

Film thema avond L'arte della felicita

Als Sergio hoort dat zijn oudere broer is overleden wordt hij overspoeld door herinneringen en emoties. Sergio en Alfredo waren beiden muzikant en droomden van een carrière in de muziek. Tien jaar geleden besloot Alfredo om een Boeddhistische monnik te worden in Dharmamsala, India; de verblijfplaats van de Dalai Lama.

 

Sergio zag zijn droom in duigen vallen en kiest voor een leven als taxi chauffeur en verwijt zijn ‘verlichte broer’ zijn ongeluk. Alfredo betreurt de worsteling en keuze van Sergio. Na het horen van het slechte nieuws verlaat Sergio zijn taxi niet meer.

 

Al rijdend door het Napels van de barokke kerken en de bergen vuilnis, als gevolg van een staking, zoekt hij zijn weg. In zijn toenemende vermoeidheid wisselen de herinneringen, de gesprekken met de temperamentvolle klanten en de filosofische woordenstroom van zijn favoriete radiostation “The art of happiness” elkaar af… kiest hij toch alsnog voor zijn droom?

Wat maakt je zo boos?

Als we boos zijn concentreren we ons bijna volledig op wat we NIET willen. We hebben uit het oog verloren wat we echt willen of echt nodig hebben. "Wat maakt je zo boos?" is een klein handzaam boekje dat in 10 stappen inzicht geeft in hoe jij je boosheid kunt begrijpen en je grenzen aan kunt geven op een manier met respect voor je eigen waarden zonder anderen te kwetsen of te beschuldigen. (€ 12,50)

Woorden die werken, het boek

Heb je je wel eens afgevraagd of je in staat bent om je werkrelaties en de werkomgeving positief te beïnvloeden, onafhankelijk van je positie? Dan kan 'Woorden die werken op de werkplek' dit voor jou bevestigen met een overtuigend "Ja, dat kan".

 

Geheel herziene uitgave, inclusief luisterboek met index én bijbehorende 4-daagse training!

Jij bent zo!

In een auto die op die op diesel loopt tank je toch ook geen benzine! Weet jij wat voor "brandstof" jouw partner nodig heeft? 

Play and Learn: De ContactKit

De CONTACT-(K)IT® bevat speelse werkvormen en biedt spel, plezier en ondersteuning, bij het oefenen van je communicatie vaardigheden. Het gedachtegoed van Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg is een grote inspiratiebron geweest voor de CONTACT-(K)IT® 

 

Je hebt altijd 4 keuzes

Er zijn veel gelegenheden op je werk om begrip en samenwerking te creëren. Zoals je in de eerdere tips hebt kunnen lezen hoef je in veel gevallen niet eens wat te zeggen. Die E-mail van een klant, dat gesprek met je baas of dat werkoverleg. Weet dat je vóór je respons, in elke situatie altijd kunt kiezen uit: 

"Are you boring or needing some fun...?"

Songtekst:

When you say that I'm boring,

I hear you need some fun

When you shout "you're slow",

do you really want to run

You say I don't listen,

I hear your need to be heard

I go looking for the needs

hidden in between the words 

 

Listen for the needs

Ferdi Lancee

(Tekst Elkie Deadman)

 

Beluister een fragment

Waarom we schreeuwen..

Een hindu god die naar de rivier de Ganges kwam om een bad te nemen, trof aan de oevers een ruziënde groep familieleden aan die elkaar uit aan het schelden waren. Hij richtte zich tot hen en zei:
"Weet je waarom mensen schreeuwen die boos zijn op elkaar?"...

10 tijdbesparende tips

Columnist David Pogue deelt in deze korte TED talk 10 eenvoudige, slimme tips voor gebruikers van computers, internet, smartphones en fotocamera's. Sommige ken je wellicht al - maar er zit er zeker een bij die je nog niet kent. Veel plezier!

Transformeer je relatie

Wat is voor joú belangrijk in je relatie?

Als je benzine tankt in een auto die op diesel loopt, gaat hij kapot. Hoe uit jij je liefde voor je partner? 

Een rups leren vliegen?

'Kun je een rups leren vliegen?' gaat over het verschil tussen verandering en transformatie. Het heeft te maken met zien, en met inzien. Gaat het om wát je ziet, of gaat het om wat je erín ziet? (Jan Bommerez en Kees van Zijtveld)

Energy is everything

'... most people are dead at 35 but we don't bury them until they're 75. Imagine an organization full of the living dead. They're just walking around taking up space. Imagine the cost. Not only financially but emotionally. To every human being in that building.' 

BRANDON W JOHNSON 

 

Filmed by: Nic Askew

Conflict of Verbinding?

Wat als je rustig en vol vertrouwen kunt zijn tijdens een conflict?

 

Met "Conflict of Verbinding, wat Kies jij" wil ik gesprekken met mensen helder en gemakkelijker maken. Ben je benieuwd hoe je in gesprek kunt kiezen voor woorden die tot harmonie, begrip en wederzijds respect leiden, dan kan dit boek jou mogelijk duidelijkheid en vertrouwen geven.

Mind full of mindfull?

Een manier om de rust in je hoofd te laten terugkeren is om het denk - en associatie proces uit te schakelen.

Tijdens een wandeling of fietstocht, in de natuur, op straat, of thuis terwijl je op de bank zit, kun je een oefening doen die je helpt om stil te worden in je hoofd en alleen eerste graads waarnemingen te doen.

 

Win ik, win jij of..?

Win ik, win jij of winnen we samen?

Wij zijn zo gewend aan competitie en gericht op wie er wint, dat wij deze manier van denken gemakkelijk vertalen naar elke andere context in ons leven. Zelfs in een vriendschappelijke of liefdesrelatie vragen wij ons soms af: "Wie wint er?" Conflicten lijken nog steeds vaak op wedstrijden waarbij wij ons gelijk willen halen ten koste van onze 'tegenstander'.

Wat maakt jou zo boos?

In dit nieuwe heldere boekje  lees je hoe je boosheid kunt transformeren naar een win-win situatie voor iedereen. Ben je benieuwd hoe het ook jou kan helpen om anders met je boosheid om te gaan?

Woorden die werken met lichaamstaal

Lichaamstaal die bij de woorden past. Tijdens trainingen in Verbindende Communicatie die ik geef, worstelen we wel eens om woorden te vinden om iets uit te drukken om een betere verbinding tot stand te brengen. Meestal is er dan wel iemand die zegt: "Onze communicatie bestaat toch voor het grootste deel uit lichaamstaal, dus waarom is dit zo belangrijk?"

Reis naar rust en ruimte

In tijden van stress, druk en spanning is het soms moeilijk om een moment van rust en bezinning te vinden. Met deze CD maak je een muzikale reis naar innerlijke rust. 

 

De CD kost € 12,- incl verzendkosten

Laten we het anders doen!

Wdw Tip 50: 

"Als ik merk dat ik in mijn dagelijks leven oordeel,

voel ik een gemis in de resultaten die ik krijg."  

Ike Lasater 

 

Een nieuwe werkwijze of een nieuw proces lanceren in het bedrijfsleven kan een flinke uitdaging zijn. Vaak kunnen we in gedrag, waarneming of werkrelaties terugvallen in oude patronen omdat we overtuigingen hebben over onze prestaties. Deze overtuigingen belemmeren ons en met name overtuigingen over wat anderen van ons vinden als we iets anders doen als dat men van ons gewend is. 

Heb jij je op je werk ook wel eens gefrustreerd gevoeld op momenten dat je iets nieuws introduceerde zoals een andere manier van communiceren? 

Jij, ik; of samen?

De ruzie om een sinaasappel...

Twee zussen ruziën om een sinaasappel. Ze gebruiken allebei argumenten waarom juist zíj recht hebben op de sinaasappel, het is míjn beurt, jíj krijgt altíjd je zin, enzovoort...

Songtekst 'Bruises' (Train)

...

These bruises make for better conversation
Loses the vibe that separates
It's good to let you in again
You're not alone in how you've been
Everybody loses, we all got bruises
We all got bruises  

...

 

Dat kan ik toch niet maken?

Op het werk komen verschillen in positie, verantwoordelijkheid en beslissingsbevoegdheid veel voor. "Behoeften aan veiligheid en levensonderhoud kunnen het contact met een invloedrijke zakelijke relatie bemoeilijken.", zegt Ike Lasater. "Dat kan ik toch niet maken?", zeggen we dan tegen onszelf.