Wat maakt je zo boos?

Als we boos zijn concentreren we ons bijna volledig op wat we NIET willen. We hebben uit het oog verloren wat we echt willen of echt nodig hebben. "Wat maakt je zo boos?" is een klein handzaam boekje dat in 10 stappen inzicht geeft in hoe jij je boosheid kunt begrijpen en je grenzen aan kunt geven op een manier met respect voor je eigen waarden zonder anderen te kwetsen of te beschuldigen. (€ 12,50)

Conflict of Verbinding?

Wat als je rustig en vol vertrouwen kunt zijn tijdens een conflict?

 

Met "Conflict of Verbinding, wat Kies jij" wil ik gesprekken met mensen helder en gemakkelijker maken. Ben je benieuwd hoe je in gesprek kunt kiezen voor woorden die tot harmonie, begrip en wederzijds respect leiden, dan kan dit boek jou mogelijk duidelijkheid en vertrouwen geven.

Film thema avond L'arte della felicita

Als Sergio hoort dat zijn oudere broer is overleden wordt hij overspoeld door herinneringen en emoties. Sergio en Alfredo waren beiden muzikant en droomden van een carrière in de muziek. Tien jaar geleden besloot Alfredo om een Boeddhistische monnik te worden in Dharmamsala, India; de verblijfplaats van de Dalai Lama.

 

Sergio zag zijn droom in duigen vallen en kiest voor een leven als taxi chauffeur en verwijt zijn ‘verlichte broer’ zijn ongeluk. Alfredo betreurt de worsteling en keuze van Sergio. Na het horen van het slechte nieuws verlaat Sergio zijn taxi niet meer.

 

Al rijdend door het Napels van de barokke kerken en de bergen vuilnis, als gevolg van een staking, zoekt hij zijn weg. In zijn toenemende vermoeidheid wisselen de herinneringen, de gesprekken met de temperamentvolle klanten en de filosofische woordenstroom van zijn favoriete radiostation “The art of happiness” elkaar af… kiest hij toch alsnog voor zijn droom?

Mind full of mindfull?

Een manier om de rust in je hoofd te laten terugkeren is om het denk - en associatie proces uit te schakelen.

Tijdens een wandeling of fietstocht, in de natuur, op straat, of thuis terwijl je op de bank zit, kun je een oefening doen die je helpt om stil te worden in je hoofd en alleen eerste graads waarnemingen te doen.