Even voorstellen...

Na een logistieke carrière en een uitgebreide opleiding communicatie en psychologie geeft Mark sinds 2004 met veel passie en plezier trainingen om mensen te inspireren het beste uit zichzelf te halen. Hierbij wisselt hij aktieve werkvormen af met ervarings gerichte opdrachten.

 

Hij speelt graag met taal en gebruikt audio- en videofragmenten tijdens trainingen om theorie, praktijk en beleving met elkaar te verbinden en aan te sluiten bij de verschillende leerstijlen.

 

In 2009 is Mark geïnspireerd geraakt door de kracht en eenvoud van het gedachtegoed van Verbindend (Geweldloos) Communiceren van grondlegger Marshall Rosenberg. De workshops die hij ontwikkelde, zijn al door menig cursist met veel plezier gevolgd, zoals: Begrijpen en begrepen worden, Samen is meer dan jij en ik, Waarden en Waarderen, en Woorden die werken. Zie recensies onder aan deze pagina.

 

Zijn missie: "Ik maak mensen bewust van wat ze denken, doen en zeggen, zodat ze beseffen wat ze missen, ontdekken wat ze nodig hebben en de woorden vinden om dat te vragen."

 

Als Trainer / Life coach en Mediator begeleidt hij mensen persoonlijk om het beste uit zichzelf te halen. Mark is internationaal Gecertificeerd Trainer en Mediator in Geweldloze Communicatie volgens het CNVC (Center for Non Violent Communication). Hij is aangesloten bij de Nederlandstalige Kring van GC trainers.

 

Over Verbindend (Geweldloos) Communiceren:

"In het dagelijks leven maken we situaties mee waarin we in aanraking komen met vormen van verbaal geweld. Als we overspoeld worden door emoties zijn we vaak wel in staat om emoties of frustratie te uiten en kunnen we niet benoemen wat wij eigenlijk missen of zouden willen. Door Verbindende Communicatie ben ik mij bewust geworden van wat ik denk, doe en zeg. Ik heb ontdekt wat ik mis en nodig heb en hoe ik dit zo kan vragen dat ik ook ontvang wat ik nodig heb. Bewust van mijn eigen waarden ben ik in staat mijn grenzen aan te geven met respect voor een ander zonder te oordelen of beschuldigen. Door dit toe te passen in mijn dagelijks leven en tijdens trainingen wil ik mensen inspireren om ook zelf weer de leiding over hun eigen leven te pakken en van conflicten en misverstanden kansen tot verbinding te maken.”

 

In zijn vrije tijd geniet hij van een goed gesprek van mens tot mens, wandelen in de natuur, lezen, muziek, films met een boodschap, een lekker glas wijn en een goed gesprek van mens tot mens. Mark is getrouwd, trotse vader van twee zoons en woont in Venlo.

 

Link naar overzicht en inhoud trainingen

"Authenticiteit, transparantie en verbinding zijn kenmerkend voor mij als mens en voor de trainingen die ik verzorg. Deze waarden zijn ook in het logo van mijn website verwerkt. Het beeldmerk heeft één verbindende lijn die als een rode draad door het woordmerk loopt."

 

Opleiding, Ervaring, Certificaten en Recommendations, vind je op mijn LinkedIn profiel. Hieronder lees je meer over mijn passie: het project Woorden die werken.

Woorden die werken

Van samen werken naar samenwerken

 

Elke dag communiceren wij met andere mensen. Dat blijft een uitdaging omdat wij niet altijd horen wat wordt gezegd en begrijpen wat wordt bedoeld. In de laatste 20 jaar hebben we steeds meer communicatiemiddelen tot onze beschikking gekregen.

Onderzoek heeft aangetoond dat na de komst van de rekenmachines wij minder goed zijn gaan rekenen... Zou het zo kunnen zijn dat met de komst van steeds meer communcatiemiddelen wij minder goed zijn gaan communiceren...?

Onbegrip en misverstanden tussen mensen fascineren en inspireren mij om wederzijds begrip en respect bij mensen te vergroten.

 

Gaat het om wát je ziet

of gaat het om wat je erín ziet?

 


Woorden die werken op de werkplek
is een uniek project voor basis - en voortgezet onderwijs, organisaties en het bedrijfsleven dat bestaat uit een (E-)boek, een Luisterboek, Wekelijkse tips én een 4-daagse training om jou en je collega's te ondersteunen in het nieuwe (samen)werken met respect, vertrouwen en wederzijdse betrokkenheid. 

Woorden die werken, het boek

 

 

Zijn passie voor verbindende communicatie heeft Mark sindsdien verder ontwikkeld, met de boekvertaling Conflict of Verbinding, wat Kies jij? (Choosing Peace) van Ike Lasater en John Kinyon als resultaat: Hoe zou het zijn als je in een conflict je grenzen aan zou kunnen geven met respect en behoud van de verbinding en de relatie? 

Conflict of Verbinding, wat Kies jij? het boek 

 

 

Als internationale trainer - coach ben ik aangesloten bij: CNVC en GC-Kring Nederland

 

De workshop ‘Zullen we samen onszelf zijn ?‘, gefaciliteerd door Mark, was toegankelijk, helder, inspirerend, rustgevend, bevrijdend en bovenal sterk verbindend. Marc heeft de natuurlijke gave van overgave en geven met een open onbevangen hart.Bij hem kom je veilig thuis en mag je helemaal zijn zoals je bent. Een prachtig voorbeeld van integriteit en ‘walk your talk’. Warm aanbevolen !
Cynthia Gregoor
Tussen wat wordt gezegd en niet begrepen en begrepen en niet gezegd, gaat de meeste liefde verloren Kahlil Gibran
Quote
Waardevolle verdieping en een prettige sfeer tijdens de training.
Ria ter Huurne